Moč in učinkovitost

Novi Focus je na voljo z naborom zmogljivih in energijsko učinkovitih motorjev, ki jih dopolnjujeta 6-stopenjski ročni ali 8-stopenjski samodejni menjalnik. Tudi njegova zunanjost je s prilagoditvijo dosegla obliko, ki združuje športne in aerodinamične učinkovite linije, ki pripomorejo k še boljšemu izkoristku goriva.

zmogljivost ucinkovitost menjalnik 720x720

Prefinjeni novi 8-stopenjski samodejni menjalnik

Povsem novi Focus kot prvi Ford uporablja nov 8-stopenjski samodejni menjalnik. Popolnoma nova zasnova prinaša izboljšano odzivnost in izjemno gladko prestavljanje za odlično vozno izkušnjo. Klasično prestavno ročico je zamenjal vrtljiv izbirnik prestav. To prinaša notranjosti bolj prečiščeno in moderno zasnovo. In še ena uporabna rešitev: ko parkirate vozilo, se menjalnik samodejno prestavi v način za parkiranje.

zmogljivost vec od motorja 720x720

Iztisnite kar največ iz svojega motorja

Nova, izboljšana 1.0 in 1,5 l motorja Ford EcoBoost sta zasnovana tako, da vozniku nudita zmogljivost, ki bi jo pričakovali od veliko večjih običajnih motorjev. Fordova tehnologija EcoBoost prinaša mirno in odzivno zmogljivost za prijetno vožnjo. Za še manjšo porabo goriva in zmanjšanje izpustov CO2 pri obeh bencinskih motorjih EcoBoost poskrbi Fordov sistem za izklop valja trivaljnega motorja, prvi tovrstni sistem v avtomobilski panogi. Ta se izklopi, ko je potreba po navoru, na primer na avtocesti, manjša. Ko potreba po navoru spet naraste, izklopljen valj spet začne delovati s polno močjo.

zmogljivost dizel motor 720x720

Novi standardi dizelskih motorjev

Fordov 1,5- in 2-litrski dizelski motor "EcoBlue" sta zelo napredna motorja s turbinskim pogonom, ki zagotavljata izboljšano učinkovitost, zmogljivost in uglajenost. Nova motorja prinašata nižjo porabo goriva in sta bolj odzivna in tudi tišja kot kdajkoli prej.