Varnost in zaščita

Zasnovali smo širok nabor pametnih tehnologij za pomoč vozniku, ki na cesti varujejo vas, vašo družino in druge udeležence v prometu. Fordova pomoč za preprečevanje trkov z zaznavanjem pešcev in kolesarjev lahko voznika opozori nanje in lahko po potrebi tudi samodejno zavira in ublaži ali celo prepreči trčenje, če se sami ne odzovete pravočasno.

varnost pesci 720x720

Sistem, ki ščiti pešce

Pomoč za preprečevanje trkov z zaznavanjem pešcev in avtomobilov pazi na tiste udeležence v prometu, ki bi lahko prečkali pot vašemu avtomobilu. Sistem opozori voznika na njihovo prisotnost. Če se voznik ne odzove, sistem samodejno sproži zaviranje. Ta tehnologija pomaga zmanjšati jakost trkov ali jih celo povsem prepreči. Deluje pri hitrostih do 80 km/h.

varnost pomoc pri zaviranju 720x720

Pomoč pri zaviranju pri visokih hitrostih

Fordov sistem za aktivno zaviranje je napredna varnostna funkcija, ki deluje pri višjih hitrostih. Tehnologija uporablja radar, s katerim preverja cesto pred vozilom. Če radar zazna verjetnost trčenja, opozori voznika. Če se ta ne odzove, začne sistem zavirati in pomaga upočasniti vozilo. Pod hitrostjo 50 km/h vozniku pomaga tehnologija "Active City Stop". Obe tehnologiji skupaj nudita pomoč pri zaviranju skozi celoten hitrostni razpon.

EURO NCAP 5 zvezdic

Pet zvezdic za varnost

Povsem novemu Fordu Focusu je neodvisna organizacija Euro NCAP kot enemu prvih vozil, preverjenih s pomočjo novih, veliko strožjih testnih protokolov, podelila pet zvezdic, najvišjo možno oceno za varnost. Pri tem si je Fordova pomoč za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev in kolesarjev zaslužila izrecno pohvalo.

Euro NCAP je Focusu podelil visoko oceno tako za zaščito odraslih potnikov kot za zaščito otrok v vozilu – za to pa imata velike zasluge 40-odstotno povečanje zaščite pred obremenitvijo v primeru čelnega trčenja, ki jo zagotavlja Fordova povsem nova arhitektura C2, in struktura karoserije, saj je kar 33 odstotkov karoserije izdelane iz ultra-čvrstega in s stiskanjem ojačenega borovega jekla.

Focus je dosegel najboljše rezultate tudi pri testih, s katerimi skušajo ponazoriti bočna trčenja med dvema voziloma.

varnost praske udrtine 720x720

Preprečevanje udrtin in prask

Na ozkih parkirnih mestih lahko z vrati udarimo ob druge predmete. Ko odpremo katerakoli stranska vrata Focusa, izskoči zaščita, ki zavaruje lak vašega in bližnjih parkiranih avtomobilov.