Vozna izkušnja

Popolnoma novi Ford Focus je zasnovan z namenom, da prav v vsakem pogledu izboljšuje vašo vozno izkušnjo.

Ta avto nove generacije je izpopolnjen je s številnimi naprednimi funkcijami, kot so Ford 'CoPilot360', z velikim naborom Fordovih tehnologij za pomoč vozniku, vključno s prilagodljivim tempomatom s funkcijo 'Stop and Go' in usmerjanjem v sredino voznega pasu, ter novo generacijo aktivne pomoči pri parkiranju. Vse te nove tehnologije skupaj poskrbijo za nadzor pri pospeševanju, zaviranju in celo zavijanju. So tako učinkovite in preproste za uporabo, da se boste kmalu spraševali, kako ste doslej shajali brez njih.

vozna izkusnja informacije 720x720 1

Vaš osebni pomočnik

Fordova funkcija 'Co-Pilot360' združuje nabor tehnologij, zaradi katerih vam bo še bolj udobno in boste v vožnji še bolj uživali. Prilagodljivi tempomat (ACC) s funkcijo ustavljanja in speljevanja 'Stop and Go' samodejno prilagaja hitrost vožnje glede na vozilo pred vami. Če se promet pred vami popolnoma ustavi, bo motor samodejno ugasnil in se ponovno zagnal, ko se promet sprosti. Sistem celo prepoznava prometne znake in hitrost vožnje prilagaja omejitvam. Tehnologija za usmerjanje v sredino voznega pasu sledi oznakam na cesti in vam pomaga avto ohranjati na sredini voznega pasu.

vozna izkusnja park assistent 720x720

Parkiranje brez stresa

Zadnja generacija Fordove aktivne pomoči pri parkiranju ne le, da usmerja vaš avtomobil v parkirno mesto, temveč nadzira tudi pospeševanje, prestavljanje in zaviranje. Tehnologija, ki je na voljo za doplačilo pri modelih s samodejnim menjalnikom, parkiranje popolnoma poenostavi. Ko aktivirate sistem, enostavno izberete stran vozišča in določite, ali želite parkirati bočno ali pravokotno. Nato s pritiskom na gumb omogočite vašemu Focusu, da delo opravi namesto vas.

vozna izkusnja lights 720x720

Žarometi, ki osvetlijo ovinek

Prilagodljiva osvetlitev s Fordovimi dinamičnimi LED žarometi zagotavlja natančen in intenziven svetlobni snop, ki se samodejno prilagaja različnim razmeram na cesti in v prometu. Vključene so tudi dnevne luči, samodejno upravljanje dolgih luči brez bleščanja pa prepreči slepljenje drugih voznikov. Ker luči osvetlijo tudi ovinke, preprečijo marsikatero presenečenje.

vozna izkusnja vozna dinamika 720x720

Vozna dinamika, prilagojena vašim potrebam

Prilagodite vozno izkušnjo svojim željam z izbiro voznih načinov, ki vam omogočajo takojšnjo prilagoditev pospeševanja, zavijanja in celo prestavljanja. Izbirate lahko med načini 'Normal', 'Eco' in 'Sport'.

vozna izkusnja parkirna zavora 720x720

Parkirna zavora s stikalom namesto ročice

Elektronska parkirna zavora je preprost dodatek s presenetljivimi prednostmi. V kabini vam daje več prostora, z lahkoto jo aktivirate in tudi servisiranje zavor ne bo potrebno tako pogosto. Aktivirate jo s preprostim pritiskom na gumb v sredini konzole.

vozna izkusnja informacije 720x720

Pomembne informacije v vašem vidnem polju

Projekcijski zaslon 'Head-up display' (HUD) vozniku omogoča, da s pogledom ves čas spremlja dogajanje v prometu, saj so koristne informacije prikazane v njegovem vidnem polju. Prikaz informacij na barvnem zaslonu si lahko nastavite tako, da vam kažejo to, kar vam je najbolj pomembno.

vozna izkusnja prometni znaki 720x720

Vidi prometne znake, ki ste jih vi morda spregledali

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov zaznava trajne ali začasne table in oznake ob cestišču ali nad njim. Med instrumenti se pokaže simbol z oznako omejitve hitrosti ali prepovedjo prehitevanja in se prilagaja dejanskim spremembam omejitev.